Skip Navigation LinksHome > Sekcije > Tehničko ronjenje

Tehničko ronjenje

Detalj sa kursa tehničkog ronjenja na Mljetu organizovanog od strane Red Tech (Zagreb) i Ronilačkog centra Aquatica (Mljet) i Ronila;kog kluba Bosna (Sarajevo)

Tehničko ronjenje je najzahtjevnija ronilačka aktivnost koja podrazumijeva ronjenja na velikim dubinama i zatvorenim prostorima, a udisni mediji su mješavine: trimix, heliox, nitrox i sl. Ronjenje se izvodi sa aparatima otvorenog i zatvorenog kruga.

Tehničko ronjenje je područje koje zahtijeva visok nivo edukacije, iskustva, treninga, opremljenosti kao i praćenja najnovijih saznanja iz te oblasti.

Kroz sekciju tehničkog ronjenja, klub polaže veliku pažnju razvoju najmodernijih tehnika ronjenja na velikim dubinama i zahtjevnim terenima.

Moderna oprema kojom je klub opskrbljen omogućuje ronjenja na dubinama većim od 100 metara i adekvatnim aktivnostima na tim dubinama. Moderna i stalna edukacija je sastavni dio aktivnosti sekcije za dubinsko ronjenje.

Razvoj tehničkog ronjenja je jedan od važnijih zadataka kluba, sa željom da se tim segmentom bavi veći broj kvalitetnih ronilaca u Bosni i Hercegovini.

KATEGORIJE TEHNIČKOG RONJENJA:

  • Deep air diver
  • Advanced nitrox diver
  • Normoxic trimix diver
  • Technical diver
  • Advance nitrox instructor
  • Trimix instructor

Četiri člana RK Bosna završili su kurs tehničkog ronjenja na Mljetu od 19. do 26. oktobra. Obuka je sadržavala kurseve:...

Posted by Ronilački klub Bosna on Tuesday, 3 December 2013