Skip Navigation LinksHome > O klubu > Naša vizija

Naša vizija

Polaznici kursa za R1 na Jadranu 1978. godine

Ideja za ponovno pokretanje ronilačkog kluba u Sarajevu je nastala kao nastavak mnoštva trenutaka i iskustava do kojih smo došli tokom naših predivnih ronilačkih druženja.

Kroz to vrijeme stvarala se želja, da na razne načine, ronjenje i podvodni svijet dočaramo i ostatku ne ronilačke populacije, koja nikad nije zavirila u nevjerovatni i fascinantni svijet dubina.

Mi koji smo imali tu privilegiju, ostali smo očarani i zarobljeni potrebom da se svako malo vraćamo u dubine i uživamo u nevjerovatnoj dimenziji podmorja.

Želja da budemo otvoreni za sve ronioce dobre volje je također nastala kao logičan slijed našeg klubskog načina života, bez granica, gdje su naše ruke širom ispružene sa sve one koji neopterečeno uživaju u ronjenju i podmorju, te koji iste takve misli i stavove propagiraju.

Želimo da podijelimo ljepotu i iskustva sa osobama koje ne poznaju nikakve granice, osim granica sigurnosti i dubine, ljude koji su spremni nesebično pomoči da se ova naša ronilačka priča širi u svijet što dalje.